top of page
  • Black Instagram Icon
  • TikTok
  • Black Facebook Icon
_11A4068B2_edited.jpg

PRAKTISCH

Werkwijze

Pole Arena werkt in reeksen van 10 tot 12 lessen. Er zijn 4 reeksen per jaar.​ De moves worden opgebouwd per reeks. Als je wilt beginnen met paaldansen schrijf je dus best in aan het begin van een nieuwe reeks. Elke les is anders maar de kernoefeningen per niveau zullen herhaald worden zodat je ze goed onder de knie krijgt.

 

We bouwen kracht en lenigheid op en besteden veel aandacht voor afwerking en flow. Per les sta je maximum per twee aan de paal. Wij werken met een beurtenkaartsysteem en raden sterk aan om  een vaste dag in de week te kiezen. Van elk niveau bieden we minstens 1 les per week aan, veelal zijn er meerdere lessen per week van hetzelfde niveau. Zo kan je gemakkelijk een les herhalen of inhalen.

​

Alle info over de huidige reeks vind je hier:​

  • Herfst: oktober-november-december       

  • Winter: januari-februari-maart

  • Lente: april-mei-juni

  • Zomer: juli-augustus-september

Werkwijze
_11A5157B2.jpg

Boekingssysteem

Je kan je lessen eenvoudig online reserveren via ons boekingssysteem.

 

​

Je koopt een beurtenkaart naar keuze en je boekt je lessen zelf in. Je kan zelf kiezen naar welke les je komt, en je kan dus ook gemakkelijk extra lessen, inhaallessen of lessen in shifts plannen. 

 

Boekings- en annuleringstermijn:

Je kan tot 30 minuten voor de start van een les boeken. Je kan een les gratis annuleren tot 24u voor de start van een les, indien je later annuleert wordt je beurt aangerekend. 

 

Wachtlijst:

Wanneer een les volzet is, kan je je inschrijven op de wachtlijst. Wanneer er een plaatsje vrijkomt zal je een bericht ontvangen waarin je gevraagd wordt of je de les nog wilt boeken. We hanteren het principe 'First come, first served'.

Boekingssysteem
Prijzen

Prijzen

_11A4605B2_edited.jpg

Een sportverzekering is inbegrepen in je beurtenkaart.

We maken geen uitzonderingen op de geldigheidstermijn van je beurtenkaart.

Beurtenkaarten zijn strikt persoonlijk, niet transfereerbaar en niet terugbetaalbaar. 

Veelgestelde vragen

  • Hoe zijn jullie lessen opgebouwd?
    ​Technieklessen paaldans bouwen elkaar op binnen een reeks. Vb. eerste les fronthook, tweede les backhook, derde les fronthook naar backhook gecombineerd. Een les start met een algemene warm-up, gevolgd door conditioning oefeningen in de paal en een reeks figuren en combinaties. Je zal de oefeningen steeds aan beide kanten moeten uitvoeren. We leren je om elkaar op een veilige manier te helpen. We eindigen elke les met een vrij momentje. ​ Choreolessen bouwen elkaar eveneens op binnen een reeks. Een choreo bestaat uit 3 opeenvolgende lessen zodat je tijd hebt om de bewegingen te leren en je moves te perfectioneren. Alle info en data vind je hier: exotic school ​ Flexlessen zijn bedoeld om lenigheid te ontwikkelen. Ze zijn toegankelijk voor elk niveau en onafhankelijk van een reeks. Je kan op gelijk welk moment inspringen. Moeilijkere variaties worden gegeven wanneer jij er klaar voor bent. Er zijn 2 flexlessen per week. Binnen eenzelfde week komen er 2 verschillende thema's aan bod. ​Volgende thema's wisselen elkaar af: Rug, schouders, heupflexors Frontsplits en voeten Middelsplits en straddles Wanneer welk thema is vind je hier: data flexlessen ​ Bootcamplessen zijn toegankelijk voor elk niveau en onafhankelijk van een reeks. Je kan op gelijk welk moment inspringen. Een les bestaat uit een uur kracht en conditioneringsoefeningen, daarna krijg je twintig minuten om (paaldans)oefeningen naar keuze te herhalen en daarna sluiten we af met een cool-down. ​ Proeflessen worden enkel gegeven in de proeflesweek. Er zijn 4 proeflesweken per jaar, telkens na het einde van een reeks en voor het begin van een nieuwe reeks. Wil je toch aan een paaldansles beginnen buiten de proeflesweek? Stuur ons dan een berichtje en we bekijken waar je het beste kan inspringen.
  • Ik wil bij jullie komen paaldansen, wanneer kan ik inspringen?
    Techniek en acrobatie Pole Intro, PT1, PT2: Het beste moment om in te springen is aan de start van een reeks. Voor de start van elke nieuwe reeks organiseren we proeflessen. Wil je toch graag starten als een reeks al begonnen is? Geen probleem, we helpen je graag. Wees je er gewoon van bewust dat je wat achterstand hebt en dat je waarschijnlijk niet alles even snel zal kunnen als je klasgenootjes. Stuur ons een berichtje, zodat we de teacher kunnen verwittigen dat je aansluit. Loopt een reeks op zijn eind? Dan is het beter dat je wacht tot er een nieuwe reeks start. Vanaf PT3 en hoger: Vanaf een hoger niveau maakt het minder uit wanneer je inspringt, je kan inspringen wanneer je wilt, zolang je de basisvereisten van het niveau beheerst. Exotic school / Choreolessen Je kan inspringen bij de start van elke nieuwe choreo, zie Taplink voor de data. Flex / Bootcamp / Open pole Je kan inspringen op elk moment.
  • Wanneer gaan de proeflessen door?
    Alle info over de proeflessen vind je hier
  • Is paaldans geschikt voor elk bodytype?
    Je hoeft helemaal niet slank, gespierd en lenig te zijn om te paaldansen. Iedereen kan het leren en iedereen is welkom. Paaldansen is er voor elk bodytype, maar niet iedereen zal even snel leren, en niet alle trucs zijn voor iedereen weggelegd. We zijn eerlijk: een sportieve achtergrond hebben is een enorm voordeel. Maar, het is niet alles. Het merendeel van onze leerlingen hebben nooit intensief gesport voor ze begonnen paaldansen. Je amuseren en regelmatig oefenen is wat telt. Wees realistisch in je verwachtingen: Wanneer je nog nooit gesport hebt, kan je niet verwachten dat je even lenig en sterk zal zijn als iemand die 10 jaar geturnd heeft. Paaldansen is werken met je eigen lichaamsgewicht. Dat wil zeggen dat wanneer je meer weegt dan iemand anders van jouw lengte, jij dus ook meer kracht zal moeten opbouwen om omgekeerd te kunnen gaan hangen. Kracht opbouwen vraagt veel tijd, training en toewijding. Misschien vind je het niet leuk als je het gevoel hebt dat je het traagste leert van de klas. Concentreer je dus op je vooruitgang en niet op de snelheid van die vooruitgang. Je mag een reeks zoveel keer herhalen als je zelf wilt, ga op je eigen tempo. Werk aan je zwakke punten Er zijn heel veel redenen waarom mensen in verschillende snelheden leren. Voor sommige mensen is het heel moeilijk om over hun angst te geraken, anderen kunnen heel moeilijk om met de pijn, er trainen mensen met spierziektes bij ons, sommigen hebben blessures, coördinatieproblemen, komen terug na een zwangerschap, noem maar op. Het is belangrijk dat je je eigen zwaktes kent, en daar rekening mee houdt. Heb je een spierblessure, dan zal je die spier moeten versterken en extra voorzichtig moeten zijn wanneer je die belast. Heb je angst, dan zal je je moeten concentreren op je ademhaling en jezelf kalmeren om de beweging te kunnen uitvoeren. Iemand die terugkeert na een zwangerschap moet haar buikspieren rustig opbouwen en zal moeite hebben met inverts. Ben je nog niet sterk genoeg? Kom naar de bootcamp, of volg onze intro choreolessen waarin je nog niet omgekeerd hoeft te hangen. Hier bouw je kracht, coördinatie en uithouding op zonder dat je het zelf merkt. Concentreer je op jezelf: Paaldansen is iets dat je doet voor jezelf. Je wordt er sterker en zelfverzekerder van. Sport confronteert je altijd met de limieten van je eigen lichaam. Limieten die we verleggen door activiteit en training. Je hoeft je niet te bewijzen, zelfs de meest getrainde paaldansers hebben niet alles. Geniet ervan om jezelf te kunnen zijn en kanten van jezelf te ontdekken waarvan je niet wist dat ze bestonden. Amuseer je: Every inch of you is perfect, from the bottom to the top :)! Have fun, be yourself, be fabulous!
  • Ik ben een man, kan ik komen paaldansen?
    Uiteraard, iedereen welkom!! We hebben zelfs een mannelijke teacher Yannick. Voor verdere inspiratie: bekijk even deze profielen van bekende paaldansers ;-) Dimitri Politov, Jorge Louis Campo, Dimitri Fedotov, Juan Palochino
  • Wat is de leeftijdsgrens voor paaldans?
    Pole Arena voorziet geen kinderlessen, maar kinderen kunnen wel volwassen lessen meevolgen als ze dat willen en toestemming hebben van hun ouder(s)/voogd, onze jongste leerling is 11 jaar. Er staat geen maximum leeftijdsgrens op paaldansen.
  • Bieden jullie paaldans workshops / teambuildings aan?
    Je kan bij Pole Arena terecht voor een workshop of teambuilding paaldans. Meer info vind je hier.
  • Kan ik met mijn mama/dochter komen paaldansen?
    Absoluut! Wees welkom. Het is leuk om verschillende generaties in dezelfde les te zien.
  • Er zijn 9 introlessen per week, wil dat zeggen dat ik 9 keer per week naar de les moet komen?
    Neen, maar feel free ;-)! We raden je aan om minstens 1 keer per week naar de les te komen als je een goede vooruitgang wilt boeken. Kom je twee keer per week, dan zal je natuurlijk sneller leren. Het beste is dat je telkens naar dezelfde les komt (vb. steeds Pole Intro op dinsdagdagavond om 20u30 bij Malaika). We bieden meerdere lessen per week aan van hetzelfde niveau. Stel dat je eens niet kan, dan kan je zelf inplannen wanneer je de les inhaalt. Werk je in ploegen, dan kan je dit ook zelf inplannen (vb, tweewekelijks op maandag en vrijdag, dan een week niet). Het staat je volledig vrij.
  • Hoelang duurt het voor ik goed zal kunnen paaldansen?
    We kunnen hier absoluut geen termijn op plakken, omdat dat van heel veel zaken afhangt. Je sportieve achtergrond, je lichaam (elk lichaam is anders), je inzet, je doel (wat bedoel je met goed paaldansen), de hoeveelheid training, etc. Als je goed wil kunnen paaldansen, is hetgeen dat je het meeste zal helpen: consistentie. Kom regelmatig, never skip a training. Train op goede en slechte dagen, kom naar de les. Belangrijker dan het aantal keer per week dat je komt, is dat je elke week komt.
  • Gaan de lessen door in de vakantie / tijdens feestdagen?
    Pole Arena blijft hele hele jaar open, ook tijdens de zomervakantie. Onze openingsuren volgen dus niet altijd de traditionele feestdagen of schoolvakanties.
  • Waar vind ik jullie studio policies terug?
    De studio policies kan je hier nalezen .
  • Waar vind ik jullie algemene voorwaarden terug?
    De algemene voorwaarden kan je hier nalezen
  • Waar vind ik het adres van jullie locaties?
    Je vind alle informatie over onze locaties hier terug: Pole Arena Zuid Pole Arena Noord
  • Kan ik douchen?
    In Pole Arena Zuid zijn er geen douches ter beschikking. In Pole Arena Noord zijn er 2 douches ter beschikking.
  • Hoe kan ik mijn grip verbeteren?
    Er bestaan allerlei verschillende manieren om je grip te verbeteren. Je knijpkracht versterken, gripproducten, zelfs je handen wassen met tandpasta! Je leest er alles over in onze Blog.
  • Wanneer start de nieuwe reeks?
    Dit zijn de startdata van de nieuwe reeksen (voor zover bekend) Reeks Lente 2023: 17 april Reeks Zomer 2023: 31 juli Reeks Herfst 2023: 8 oktober Reeks Winter 2024: 8 januari
  • Welke kleren doe ik aan?
    1. T-shirt of topje 2. Sportbh 3. Korte sport shorts. Je hebt huid nodig om een goede grip te hebben op de paal, zodat je bijvoorbeeld kan klimmen. 4. In de winter: eventueel een warme broek boven je shorts tijdens de opwarming. 5. Techniek lessen en bootcamp: blote voeten of sokken Flexlessen: blote voeten, sokken en kniebeschermers. Aansluitende kledij, kan kort of lang zijn. Exotic: Pleasers en kniebeschermers Pole Flow Choreo: blootvoets, sokken, kniebeschermers. Pleasers zijn optioneel. 6. Voor mannelijke leerlingen, korte shorts. Eventueel een lossere short boven een aansluitende, zorg dat je je broek kan oprollen als die wat langer is. Kan een sportshort of zwemshort zijn. Hier ook nog enkele online shops: Shorts - 2BE Brussels, Winkwear 7. We houden van een goede hygiëne, draag altijd ondergoed onder je sportkledij. Enkel ondergoed dragen is niet toegestaan. Tijdens Exotic lessen mag je je gerust sexy kleden. Zorg wel dat je ten alle tijden comfortabel kan sporten en bewegen en dat je genitaliën of borsten niet zichtbaar worden. 8. Zweet je veel? Neem dan een handdoek mee. 9. Weet je niet goed welke Pleasers je moet kopen? Check onze blog 10. Geen juwelen aub
  • Mag ik eten/drinken meenemen naar de les?
    Neem zeker water mee. Je kan je bidon aanvullen aan de toog of in de toiletten. Als je weet dat je soms last hebt van flauwtes kan je energierepen, bananen, of andere dranken meenemen, maar al je afval neem je mee naar huis (een brooddoos kan handig zijn). We hanteren een zero waste policy.
  • Ben ik verzekerd als ik kom paaldansen?
    Een sportongevallenverzekering is inbegrepen in de meerbeurtenkaarten. De verzekering is niet geldig wanneer je afzonderlijke lessen koopt.
  • Ik ben te laat, kan ik nog binnenkomen?
    Wij vragen om 5 minuutjes op voorhand in de zaal te zijn. Dan kan je even acclimatiseren, naar het toilet gaan en je rustig voorbereiden op de les die komen zal. Wees op tijd en mis de opwarming niet, de opwarming is heel belangrijk om blessures te voorkomen. Ben je om een of andere reden toch te laat? Je bent zelf verantwoordelijk voor je opwarming. Doe minstens 50 jumping Jacks, 20 squat jumps en pomp 10 keer voor je aansluit bij de reguliere opwarming. Knal niet zomaar in een stretch of zware krachtoefening. Wees discreet. Je stoort de les, dus kom zo stil mogelijk binnen en maak er geen gewoonte van.
  • Ik ben mijn bril/drinkbus/gripproduct/ring/lief kwijt. Hebben jullie deze gevonden?
    Alles van kledij/drinkbussen/tassen/... die we vinden, bewaren we in de studio in een doos in de kleedkamer (Zuid), of in het zwarte rek (Noord). Iedereen kan hierin kijken wanneer we open zijn. Indien we waardevolle spullen vinden zoals telefoons en ringen bewaren we ze apart. Je kan er steeds naar vragen bij je teacher. Opgelet, onze lost and found wordt elke 3 maand geleegd. We vragen je om je spullen zo snel mogelijk te komen ophalen, en steeds goed te kijken of je alles mee hebt wanneer je naar huis gaat. Pole Arena is niet verantwoordelijke voor verloren zaken.
  • Kan ik een cadeaubon kopen?
    Jazeker, je kan een beurtenkaart kopen, of je kan een bepaald bedrag cadeau geven. Wij zorgen voor een mooie cadeaukaart die je aan de gelukkige kan geven. Stuur ons een berichtje of mail naar info@polearena.be
  • In welke taal worden de lessen gegeven?
    Als onze teachers zijn tweetalig (Nederlands/Engels). De lessen worden standaard in het Nederlands of Engels gegeven, afhankelijk van welke taal de deelnemers spreken. Wij passen ons aan naar jouw noden.
  • Hoe lang duurt een les?
    Al onze lessen duren 90 minuten, Choreolessen met 6 personen of minder duren 75 minuten
  • Krijg ik korting op mijn parkeerticket? Hoe?
    Pole Arena Noord: wanneer je parkeert op de ondergrondse parking van de site zelf, kan je 1 uur gratis parkeren. Vergeet dan niet je parkeerticketje af te stempelen na de les. Er staat een apparaatje op het einde van de toog, waar je je ticketje kan afstempelen. Pole Arena Zuid: het is niet mogelijk om korting te krijgen op je parkeerticket.
  • Kan ik paaldansen met een blessure?
    Vraag altijd raad aan een medisch geschoolde professional: een (sport)arts of kinesist bijvoorbeeld. Als je weet dat je een zwakke plek hebt, staat het je vrij om iets vroeger naar de studio komen om versterkende oefeningen te doen voor de les start.
  • Wat is de planning van de flexlessen?
    Maandag: rug en schouders Woensdag: Middelsplit en straddles Vrijdag: Frontsplits Zaterdag: Frontsplits (rug)
  • Welk niveau past bij mij (technieklessen)?
    Voor elk niveau hebben we de basisvereisten opgelijst. Neem hiervoor een kijkje bij Aanbod. Ben je niet zeker? De beurtenkaart laat je toe om een bepaald niveau eens te proberen, zie je dat dit te moeilijk of te gemakkelijk is, dan kan je de volgende keer naar een ander niveau komen. Je mag ons ook altijd een mailtje sturen.
  • Welke choreoles past bij mij?
    Hier lees je alle info over onze exotic school, de verschillende stijlen en de vereiste basiskennis.
  • Mag ik mezelf filmen tijdens de les?
    Ja, zolang er niemand op je filmpje staat de niet gefilmd wilt worden. Plaats zeker geen videomateriaal online van mensen die niet gefilmd willen worden, en vraag dat aan je klasgenootjes voor je start met filmen. Het is niet toegestaan om de volledige les of uitleg van een teacher te filmen (tenzij er voor een onderdeel toestemming is gegeven). Het filmen is bedoeld om je eigen vooruitgang te zien en om je er bewust van te worden of je vb. je voetjes wel punt, je knieën strekt, etc. Wanneer je videomateriaal online plaatst is het altijd fijn om je teacher en @polearena te taggen. Veiligheid: Zorg er bij het filmen voor dat je niemand stoort (dus niet in de weg loopt van je medeleerlingen). Als je een move wilt filmen die je nog niet kan, zet je telefoon dan ergens neer en zorg dat er iemand bij je is die je kan spotten.
  • Bieden jullie kinderlessen aan?
    Wij bieden momenteel geen specifieke kinderlessen aan. We staan wel toe dat kinderen zich aansluiten bij de lessen voor volwassenen (onze jongste leerling is 11 jaar).
  • Met hoeveel delen we een paal?
    Je deelt de paal maximum per twee. Zo heb je voldoende tijd om zelf te oefenen, maar heb je ook hulp van je polebuddie wanneer het nodig is.
  • Ik kan mijn invert nog niet, mag ik naar PT2?
    Er is geen shortcut naar een invert. Invert is een heel belangrijke basis move. Vanaf PT2 begint een groot deel van de oefeningen met een invert, vandaar dat we willen dat je eerst je invert kan. Het is beste dat je kan doen is sterker worden. Hier vind je enkele goede tips & tricks om je invert te verbeteren. Kom een extra keer per week naar de les Kom naar de bootcamp Oefeningen zonder paal: Lower abs workout for strong and clean pole inverts (8min follow along) - YouTube Oefeningen met paal: 10 Pole Exercises for Stronger Inverts - YouTube Leer een invert beter begrijpen Anatomy of a Straddle (thepolephysio.com)
  • Ik heb gymnastiek/klim ervaring, mag ik in een hoger niveau inspringen?
    Wij laten je vrij om het niveau te volgen dat je wilt. Ons advies is altijd om de introreeks volledig uit de doen, omdat je daar echt de absolute basis ziet. Onze leerlingen combineren vaak verschillende niveaus: eentje voor de basis/afwerking/beide kanten, en eentje voor de uitdaging. Zorg wel dat je steeds voldoet aan de minimumvereisten (zie aanbod).
  • Vanaf wanneer komt het nieuwe lessenrooster online?
    Pole Arena werkt in reeksen van 1 seizoen. Het nieuwe lessenrooster kondigen we ten laatste 1 maand voor het einde van een reeks aan. De lessenroosters zijn gelijkaardig, er zijn altijd kleine wijzigingen afhankelijk van het aantal inschrijvingen dat we verwachten, de beschikbaarheid van de lesgevers en de beschikbaarheid van de zalen.
  • Kan ik vrij komen oefenen?
    Ja, tijdens de open pole kan je vrij komen oefenen. Wij stellen onze infrastructuur ter beschikking, maar er is niemand die les zal geven. Dat wil zeggen dat je best voorbereid komt, als je weet wat je wilt oefenen, zal je er meer aan hebben. Warm goed op om blessures te vermijden.
  • Hoe boek ik alle lessen binnen een reeks?
    In ons boekingssysteem (App/website) kies je welke les je wilt volgen, klik deze aan. Bij 'Mijn reservering' zie je onderaan 'sessies toevoegen'. Wanneer je hier op klikt, kan je specifieke sessies selecteren, of kiezen voor 'selecteer alles'.
  • Ik was belemmerd om naar de les te komen, kan ik mijn credit terugkrijgen?
    Ben je belemmerd en annuleer je 24u voor de les? Je credit krijg je automatisch terug, no questions asked. Ben je belemmerd en annuleer je minder dan 24u voor de les? Je credit wordt in rekening gebracht ongeacht de reden van annulatie. We maken hierop geen enkele uitzondering, ook niet bij noodgevallen, omdat we het belangrijk vinden dat we iedereen gelijk kunnen behandelen. Ook al kan je zelf niet komen, het is fijn als je toch annuleert, zo komen er plaatsen vrij voor andere mensen die graag nog komen.
  • Kan mijn beurtenkaart verlengd worden?
    Beurtenkaarten zijn 6 maand of 1 jaar geldig, naargelang de beurtenkaart die je koopt. De geldigheidsduur ervan wordt niet verlengd.
  • Kan ik boeken voor een vriend/vriendin?
    Neen, beurtenkaarten zijn strikt persoonlijk. Je kan wel een cadeaubon kopen, stuur ons hiervoor een berichtje via info@polearena.be of via instagram @polearena.
  • Ik ben op reis, is het erg dat ik 2 weken niet kan komen naar de lessen?
    Neen, je beurtenkaart is lang geldig (6 tot 12 maand), er is meer dan genoeg tijd om je lessen in te halen. Probeer je inhaallessen op voorhand in te plannen.
Veelgstelde vagen

Contact

Contactgegevens:

Vind je het antwoord op je vraag niet terug op onze website of wil je verdere info? Stuur ons gerust een berichtje via instagram of mail naar info@polearena.be.

Telefonisch zijn we bereikbaar op het nr +32 485 47 35 57

​

Bedrijfsgegevens:

Pole Arena - Eendrachtstraat 55, 9000 Gent - BTW 0708.977.948

​

Betalingsgegevens:

Bankrekeningnummer BE05 7360 5492 2575

​

Les locaties:

We geven les op 2 locaties, let dus op wanneer je een les boekt, zodat je aan de juiste locatie staat. Klik op de link voor een gedetailleerde wegbeschrijving en parkeermogelijkheden.

Contact
bottom of page