top of page

Paaldansen op hoge hakken: how to buy your Pleaser shoes
Als je zin hebt in exotic paaldans, dan kan je er niet omheen: Pleasers! Let goed op wanneer je high heels koopt, want ze zijn niet allemaal gemaakt om te paaldansen. Sommige Pleasers zijn enkel bedoeld voor fotoshoots of voor vloerwerk. In deze post gidsen we je door Pleaserland.


Waarom wordt exotic altijd gedanst op Pleasers?

Pleasers horen bij exotic zoals pointes bij ballet. Het is een deel van de sexy cultuur en de schoenen laten je toe om bewegingen elegant uit te voeren en spectaculaire landingen te maken. Het platform zorgt ervoor dat je voeten beschermd worden. Je kan hierdoor eerst op je voeten neerkomen waardoor je veel zachter op je knieën landt. De afronding van de zool zorgt ervoor dat je je voeten mooi kan punten, probeer dat maar eens in een platte schoen! Zoals bij pointes zorgt de box er ook voor dat je lijnen langer lijken, je krijgt endless legs...


Neem geen gewone hakken mee naar een exotic les, deze geven strepen af op de grond, ze zullen zeer snel verslijten en ze zijn ook onstabiel voor het soort bewegingen die je gaat doen. Neem ook geen dansschoenen mee, ze zullen snel kapot gaan, want ze zijn niet gemaakt om op de zijkant te landen.


En op blote voeten? Exotic dansen zonder schoenen (geen blote voeten maar op dikke sokken, anders schend je je voeten) is een optie, maar we raden het niet aan. Omdat je voeten niet beschermd zijn de landingen naar je knieën gevaarlijker. Het vergt ook een andere techniek dan dansen op Pleasers. Voor paaldans stijlen zoals sport of contemporary, is dansen op blote voeten wel een aanrader.


Welk merk?

We raden Pleaser aan. Dit is ons lievelingsmerk omdat Pleasers zacht zijn en heel comfortabel om in te dansen. Pleaser innoveert in zijn schoenen.


Hella Heels zijn steviger en hebben een goede kwaliteit, maar de stevigheid zorgt er ook voor dat je voet echt vast zit en je je voeten niet kan punten.


Welke maat?

Je neemt best je gewoonlijke schoenmaat. Kies zeker geen te grote schoenen, dat zorgt voor onstabiliteit en je vergroot het risico om je enkels om te slaan. De maten zijn meestal uitgedrukt in Amerikaanse of UK maten, de juiste EU maat vind je terug via de maattabel. Wanneer je de schoenen thuis ontvangt controleer je best onmiddellijk de maat zodat je ze kan terugsturen mocht er toch iets misgelopen zijn.
Welke hoogte?

Wanneer het de eerste keer is dat je pleasers koopt, raden wij je aan om te starten met 8 inch. Met 7 inch kan je je voeten minder mooi punten, omdat het platform lager en het dus moeilijker is om ze af te ronden. Wij raden absoluut niet aan om pleasers te kopen die hoger dan 8 inch zijn, zeker niet als beginner, omdat deze heel onstabiel zijn en niet gemaakt om mee te dansen, ook al zijn ze heel cool.


Boots of sandalen?

Je kan kiezen voor sandalen of boots. Beiden zijn ok. Sandalen zijn iets moelijker omdat ze minder steun bieden, maar je krijgt er wel sterkere enkels van en je leert je voeten beter punten. Daarom raden wij aan om te starten met sandalen, eens je enkels sterk zijn en je kan je voeten mooier punten kan je overschakelen naar boots, maar aan jou de keuze…

Wees niet bang om sandalen of peeptoe boots te kopen, wanneer je je tenen goed punt zullen ze niet gekneusd worden, het is een goede training ;-).


Shoe protectors?

Je schoenen zullen afzien! Als je een fancy foto wilt, neem je die best voor je eerste les. Of koop 2 paar pleasers: eentje om mee te trainen en eentje voor de foto's. Door de vele bewegingen over de grond zullen je schoenen snel vuil worden. Het hoort erbij. Je kan eventueel shoe protectors kopen, maar weet dat deze ook zeer snel verslijten.


Via welke website?

Wij raden jullie ten zeerste aan om je Pleasers te kopen via Pole Junkie, omdat de Pleasers die op deze website staan echt goed zijn om te paaldansen. Ze hebben bijvoorbeeld geen glitters of studs en geven steun. Sommige websites die Pleasers verkopen, bieden verouderde modellen aan. Daarom is het best om te controleren of het model dat je wilt ook op de website van Pole Junkie staat.


1.869 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page